A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, omlós sertéskaraj almával és hagymával sütve


A gyors előkészítés után már nem lesz semmi dolgod az egészben sült karajjal. Tegyél mellé hagymát és almát, a siker garantált!


A sertéskarajt sokféleképpen izgalmassá teheted akkor is, ha egészben sütöd meg. A különböző fűszerek nagyszerűen kiegészítik egymást, ráadásul az alma és a hagyma is harmonizálnak a hússal. Az előkészületek mindössze 15 percet vesznek igénybe.

Hozzávalók:

👉 1 kg sertéskaraj
👉 3 db alma
👉 3 db vöröshagyma
👉 1 dl fehér bor
👉 1 kávéskanál kömény
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 ág rozmaring
👉 2 ág zsálya
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karajt tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval, borssal, köménnyel. Egy éles késsel vágj bele mélyedéseket, és tegyél bele fokhagymagerezdeket. Lefedve mehet a hűtőbe egy éjszakára.

Sütés előtt rakd át zsiradékkal bélelt tepsibe, pakolj mellé darabokra vágott almát, vöröshagymát, rozmaringot és zsályát. Öntsd alá a bort, és lefedve told a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül bő másfél órát. Sütés közben locsolgasd és forgasd a karajt. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések