Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos, ízletes nyúlpörkölt: tartalmas fogás sok zöldséggel


A nyúlhús nem tartozik a legnépszerűbb húsok közé, pedig nagyon ízletes fogások készülhetnek belőle, kiváló vadas és pörkölt alapanyag.


Nyúlhúsnál azt is fontos megemlíteni, hogy a hús fehérjetartalma magas, zsírtartalma alacsony, fogyókúrázóknak és vérnyomásproblémákkal küzdők számára nagyon ajánlott a fogyasztása. A hús beszerezhető nagyobb boltokban is, a legjobb azonban, ha piacon keresed helyi termelőknél.

Hozzávalók:

👉 800 gramm nyúl
👉 50 gramm liszt
👉 kevés olaj
👉 1 darab vöröshagyma
👉 2 darab sárgarépa
👉 1 darab babérlevél
👉 200 milliliter fehérbor
👉 1 darab paprika (tévé vagy hegyes-erős)
👉 200 gramm koktélparadicsom
👉 200 milliliter víz
👉 300 gramm burgonya
👉 só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

A nyúlhúst daraboljuk fel, majd forgassuk meg a lisztben, utána forró olajon mindkét oldalán süssük addig, amíg színt kap.

Miután a hús megpirult, forgassuk hozzá a feldarabolt hagymát (a hagyma vékonyan legyen felvágva) és a karikára vágott répát (közepes méretű legyen), fűszerezzük sóval, borssal. A babérlevelet is tegyük a húshoz, majd öntsük fel fehérborral.

Körülbelül 10 perc után a feldarabolt paprikát és paradicsomot keverjük a húshoz. Öntsük fel vízzel, fedő alatt főzzük 10 percig, utána a feldarabolt krumplit keverjük a pörkölthöz. Főzzük addig, míg minden puha nem lesz a fazékban, a szaft be nem sűrűsödik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések