Gondolnád, hogy egészen új értelmet nyerhet a zöldbab, ha baconbe tekered, és így pirítod meg a sütőben?
Ha már unalmas a megszokott krumpli- és rizsköret, próbálj ki valami egészen újat! A ropogós baconszeletekkel körbetekert zöldbab elkészítése gyerekjáték, és ha egyszer kipróbálod, egészen biztos, hogy sokszor fogod kínálni a szaftos sültek mellé.
Hozzávalók:
👉 50 dkg zöldbab
👉 8 szelet bacon
👉 1 dl olívaolaj
👉 só
👉 frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A zöldbabok végeit vágd le, tedd lobogó, sós vízbe, főzd öt percig, majd szűrd le. A sütőt melegítsd elő 220 fokra.
Egy tepsit kenj ki egy kevés olívaolajjal. A zöldbabokat oszd nyolc részre, mindegyik csokrot tekerd körbe egy szelet baconnel, és fektesd egymás mellé a tepsibe. Sózd, szórd meg frissen őrölt tarkaborssal, és locsold meg olívaolajjal. Told a sütőbe, majd 10-15 perc alatt süsd ropogósra a bacont és a babokat.
0 Megjegyzések