A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sorost csak akkor zavarja az antiszemitizmus, ha érdeke fűződik hozzá


Soros György amerikai tőzsdespekuláns hallgatásba burkolózott, nem kommentálta a V4NA nemzetközi hírügynökség érdeklődésére a főszerkesztője antiszemita, kirekesztő e-mailjeit. Soros korábban azt mondta, hogy „nem tagadom a zsidóktól a nemzeti léthez való jogukat – de nem akarok részese lenni”.

Botrány tört ki Magyarországon, miután a Soros György érdekeltségi körébe tartozó baloldali propagandakiadvány főszerkesztője korábban antiszemita, kirekesztő e-maileket küldött munkatársainak.

Uj Péter még az Index.hu vezetőjeként egyik levelét a „b*zik, zsidók, vegetáriánusok kíméljenek” tárggyal küldte ki, míg egy másikban durván antiszemita szöveget idézgetett. Ebben olyanok szerepeltek, mint ”se**enbüntet fityma rabbi!„.

Mivel a 444.hu egyik befektetője a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) támogatását élvező Media Development and Investment Fund (MDIF) a V4NA levélben fordult az érintettekhez Uj kirohanása miatt.

A nemzetközi hírügynökség azt kérdezte:

👉 Mit gondol Soros György ezekről a kijelentésekről?

👉 Elhatárolódnak-e Uj Péter kijelentéseitől?

👉 Le kell-e mondania Uj Péter főszerkesztőnek?

👉 Megszüntetik-e az együttműködést a 444.hu-val ezen kijelentések fényében?

Soros György, az OSF és az MDIF is a hallgatás stratégiáját választotta. Ebből arra lehet következtetni, hogy Soros Györgyöt csak akkor érdekli az antiszemitizmus, ha az az ő ügyeit viszi előre.

Egyébként Soros gyerekként zsidók vagyonelkobzásában is részt vett.

Erről a CBS-nek adott 1998-as interjújában is kérdezték:

” – Úgy tűnik nekem, mintha ez egy olyan élmény lenne, ami után sokan hosszú-hosszú évekig pszichiáterre szorulnának. Nehéz volt ez önnek?

– Nem, egyáltalán nem. Egyáltalán nem. Talán gyerekként az ember nem látja az összefüggést, de ez nem okozott nekem semmi, de semmi problémát.

– Semmi bűntudatot nem érzett?

– Nem.„

Jair Netanjahu, konzervatív kommentátor, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia 2019-ben arról beszélt, hogy Soros György belülről rombolja Izraelt, szervezetei ”éjjel-nappal és korlátlan költségvetéssel„ dolgoznak azért, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától.

Még 1995-ben a New Yorker című lap újságírója beszélgetett Sorossal. Ebben Soros azt mondta: „nem tagadom a zsidóktól a nemzeti léthez való jogukat – de nem akarok részese lenni”.

A Washington Post-ban pedig azt írta 2011-ben, hogy az arab tavaszból Izrael sokat nyerhet, és azt is leírta, hogy Izrael a fő ellenlábasa a forradalmaknak. (The main stumbling block is Israel. In reality, Israel has as much to gain from the spread of democracy in the Middle East as the United States has.)

Soros több antiszemita szervezetet is finanszíroz.

2016-ben az amerikai-zsidó Tablet nevű portál arról számolt be, hogy a Soros-alapítvány 2012 és 2014 között 405 ezer dollárt adott a palesztin Wattan News médiaorgánumnak. A Wattan több antiszemita tartalmat is közzétett, akadt olyan is, amelyben a holokausztot tagadták. Ezek az írások törlésre kerültek. Az OSF közleményben fejezte ki csalódottságát a Wattanban és beismerték, hogy támogatnak izraeli és palesztin civil szervezeteket. A Wattan TV egyébként 2017-ben még kapott 400 ezer dollárt az OSF-től.

2018-ban Izrael közzétett egy listát, amelyen 20 olyan szervezet szerepel, amelyek munkatársai nem léphetnek be az országba. Ezen a listán több Soros támogatást élvező szervezet is volt.

A Jewish Voice for Peace például 2019-ben 200 ezer dollárt kapott, míg a War on Want nevű szervezet pedig 108 ezret – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések