Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanós, almás céklasaláta: egészséges és nagyon finom


Az almás céklasaláta felturbózza az immunrendszeredet, és az ízében sem fogsz csalódni.


A cékla, az alma és a répa külön-külön is finom és vitaminban gazdag, együtt pedig különösen ütősek. Remek salátát készíthetsz velük, amit akár köretként is kínálhatsz húsok mellé. Jól jön akkor is, ha fogyókúrázol. Már az üde színek is étvágygerjesztőek. A céklát nem kell külön megfőzni, az almát pedig lehetőleg ne hámozd meg, mert a héja alatt van a legtöbb vitamin.

Hozzávalók:

👉 2 db alma
👉 1 db cékla
👉 1 db sárgarépa
👉 1 db citrom
👉 5 dkg dió
👉 2 kávéskanál só
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál méz
👉 bors

Elkészítés:

A céklát és a répát hámozd meg, majd az almával együtt egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a sóval, a borssal, a citromlével és a mézzel elkevert olívaolajjal, majd alaposan forgasd össze. A diót tördeld össze kicsit. Rakd egy serpenyőbe, és állandóan kevergetve pörköld meg. Vedd kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió. Amikor már kellően megpörkölődött, öntsd ki a serpenyőből, és hűtsd ki teljesen. Keverd a zöldségekhez. Ha teheted, tálalás előtt pihentesd egy órát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések