Süsd az egészben sült csirkét együtt a körettel! A krumpli mellé érdemes répát is tenni. Még izgalmasabb lesz, ha sörrel locsolod közben.
Ha a csirkét együtt sütöd a körettel, nemcsak a mosogatnivalóval spórolsz, hanem az étel is sokkal finomabb lesz, a krumpli és a zöldségek ugyanis átveszik a hús ízét. Sörrel locsolgatva különösen pikánssá teheted ezt a fejedelmi ebédet. Az alkohol elpárolog belőle sütés közben, így gyerekeknek is adható, arra viszont ügyelj, hogy a sör miatt a gluténmentes étrendbe nem illeszthető be.
Hozzávalók:
A csirkéhez
👉 1 db egész csirke
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál ételízesítő
👉 1 evőkanál só
👉 1 teáskanál pirospaprika
A körethez
👉 4 db nagyobb krumpli
👉 4 db sárgarépa
👉 1 csapott evőkanál szárított rozmaring
👉 1 csapott evőkanál szárított oregánó
👉 3 szál újhagyma
👉 3 szál petrezselyem
👉 1 evőkanál citromlé
👉 olívaolaj
👉 só
👉 bors
A locsoláshoz
👉 5 dl világos sör
Elkészítés:
A megtisztított csirkét kívül-belül alaposan sózd meg. Egy tálkában keverd össze az olajat a zúzott fokhagymával, az ételízesítővel és a pirospaprikával. Kend be vele a húst, és hűtőben pihentesd két órát.
A sütőt kapcsold be 180 fokra. A krumplit és a répát hámozd meg, és vágd hasábokra. Oszd el a zöldségeket egy tepsiben, tedd hozzá az aprított hagymát, sózd, borsozd, szórd meg rozmaringgal, oregánóval és aprított petrezselyemmel, majd locsold meg citromlével és olívaolajjal. Helyezd a tetejére a bepácolt csirkét, öntsd rá a sör felét, és alufóliával lefedve told a sütőbe. Nagyjából húszpercenként öntözd a húst a maradék sörrel. Akkor jó, ha a csirke szép aranyszínű, és a beleszúrt kés könnyedén belecsúszik.
0 Megjegyzések