A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rengeteg helyen lángolt az avar csütörtökön


A tűzoltóknak igen sok munkát ad a száraz, szeles időjárás.


Csütörtökön Hosszúpályi külterületén nádas égett foltokban. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Fél hektáron lángolt az aljnövényzet és a gaz Konyár-Sóstón, a Deák Ferenc utca végében. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Földesen, a Deák Ferenc utca végében ötszáz négyzetméteren a nádas égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Tíz hektáron égett a gaz és avar Hajdúhadházon, a Nefelejcs utca végében. A tűz terjedése lakóházakat is veszélyeztetett. A hajdúböszörményi, a hajdúnánási és a debreceni hivatásos tűzoltók mellett a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat is riasztották. Az egységek kéziszerszámokkal és két vízsugárral oltották el a tüzet.

Hulladékégetés miatt Nyíradonyba, a Bokrétás utcába riasztották a tűzoltókat. A lángok elhatalmasodtak és egy erdő aljnövényzetére átterjedtek. Öt hektáron égett a száraz avar. A tűzoltásban a nyíradonyi, a debreceni és a nyírbátori hivatásos tűzoltók vettek részt a szakolyi önkormányzati egységekkel közösen. Az oltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Egy hektáron lángolt foltokban a nádas Tetétlenben, a Bocskai utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók és a kabai önkéntesek vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Foltokban a gaz lángolt Nyírmihálydiban, az Úttörő utcában egy hektáron. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a tüzet. Földes és Kaba között az árok parton égett a száraz gaz. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A csatornaparton az avar és a nádas égett Kabán, az Aranyosi úton. A kabai önkéntes tűzoltók végezték az oltást egy vízsugárral. Peremégéssel egy nyárfa aljnövényzete égett tegnap Nyírmihálydi és Nyírgelse között. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel avatkoztak be – összegezte a történteket a katasztrófavédelem.

A rendőrség közleménye szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset.

A szolgálatot ellátó állomány 16 személyt fogott el, ebből hat főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, hat személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, négy külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések