A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívül szigorú, kéthetes karantént akarnak a német orvosok


Az intenzív osztályokon dolgozó német orvosok arra figyelmeztettek, hogy az egészségügyi rendszer rövidesen túlterheltté válik, ha nem vezetnek be kéthetes karantént Németországban.


👉 – Teljes zárlat, oltások és tesztelések szükségesek ahhoz, hogy ne teljenek meg az intenzív osztályok


– nyilatkozta Christian Karagiannidis, az intenzív terápiás és sürgősségi orvosok németországi szövetségének elnöke a Rheinische Post német regionális lapnak.

Karagiannidis arra figyelmeztette a német minisztereket, hogy azonnal hagyjanak fel a húsvétot követő nyitás tervével, mivel rendkívüli módon emelkednek az új esetszámok, és a lazítások ideje egyáltalán nem jött még el:

👉 – Arra kérem a politikusokat, hogy ne hagyják magukra a kórházi dolgozókat!


Thomas Strobl, az Angela Merkel német kancellár vezette CDU egyik alelnöke szintén teljes zárlatot sürget a fertőzöttség növekedése miatt.

👉 – Az az igazság, hogy egy mindent átfogó zárlatra lenne szükségünk, hogy megállítsuk a B.1.1.7 jelzésű mutációt


– közölte a Stuttgarter Zeitung német regionális lappal.

Németország egészségügyi szakemberei pénteken elmondták, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámát nehezebb lesz megfékezni, mint az előző kettőt, ami a fertőzőképesebb és veszélyesebb brit vírusmutációnak tudható be.

👉 – Jelenleg túl gyorsan növekednek a számok, és a variánsok rendkívül veszélyesek. Ha ezt nem kontrolláljuk, megkockáztatjuk, hogy az egészségügyi rendszerünk áprilisban összeomlik


– hívta fel a figyelmet a veszélyre Jens Spahn német egészségügyi miniszter.

Lothar Wieler, a Robert Koch Intézet (RKI) vezetője hozzátette: akár az is elképzelhető, hogy eléri a százezret a napi új regisztrált fertőződések száma a következő hetekben. Az egészségügyi szakember elmondta, hogy bár a német lakosság tíz százaléka megkapta az első koronavírus elleni vakcinát, ezt az eredményt teljesen felülírja a magas fertőzöttségi arány.

Wieler és Spahn egyaránt azt hangsúlyozta, hogy a húsvéti ünnepek napjait ki kell használni a vírus terjedésének feltartóztatására. Wieler felidézte, hogy tavaly húsvétkor nemigen lehetett embereket látni az utcán, a lakosság mobilitása több mint hatvan százalékkal csökkent, és ez a fegyelmezett magatartás nagyban hozzájárult az első országos fertőzéshullám megállításához.

– Ez az idén is sikerülhet – jelentette ki az RKI elnöke.

Angela Merkel és a tartományi vezetők a múlt héten valóban teljes zárlatot hirdettek az idei húsvéti időszakra is, ám az intézkedést gyorsan visszavonták, miután nyilvános ellenállásba ütköztek.

Az RKI szombati adatai szerint Németországban elérte a 124,9-et a hétnapi fertőzésgyakoriság százezer lakosra nézve, ami január óta újabb csúcsot jelent. Szintén ezen a napon összesen 20 472 új megbetegedést és 157 új halálesetet jelentettek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések