Hirdessen itt

Rács mögé kerülhet a gödöllői templomrongáló


Napra pontosan egy hét leforgása alatt fogták el a gödöllői rendőrök azt a férfit, aki egy helyi templomba betörve rongált a gyanú szerint – számolt be róla szerdán a Police.hu.


👉 Az őrizetbe vett terhelt ellen a vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Felidézték: az egyenruhások a tönkretett ajtón keresztül kiszálló füst látványával szembesültek, amikor március 15-én este megérkeztek a templomhoz. Akkorra már a tüzet eloltották, a helyszín biztosítása mellett kezdődött az órákig tartó helyszíni szemle, és a nyomok elemzése, valamint a lehetséges érkezési és menekülési útvonalak lejárása, minél több szemtanú felkutatása.

Mint írták,

👉 a nyomozói munka március 22-re hozott fordulatot, amikor is a rendőrök eljutottak egy gödöllői albérletében élő, 28 éves férfihoz. A lakásban több, a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt eszközt is megtaláltak.


Cs. Róbert a kutatáskor még beszédesnek bizonyult, bilincselni kellett, hogy ne tegyen kárt a szemlebizottság tagjaiban, csak úgy záporoztak a tegeződő fenyegetések és provokációk. Percekkel később már együttműködő volt és higgadt, ám a hangulatingadozásai miatt a kezén hagyták a bilincset – írták, hozzátéve: a bűnjelek között egy festékes farmert, egy baltát és olajos flakonokat is lefoglaltak.

A gyanú szerint a férfi március 15-én este otthonról két táskával indulva kötött ki a templomnál, ahol a bejárati ajtót a baltával bezúzta, majd berúgta. A hátsó padokat leönthette olajjal, majd meggyújthatta. Miközben lángra kaptak az ülőhelyek, az elkövető felrúgott egy állványt, valamint fehér anyaggal leöntötte az ikonosztázt, felnyalábolta táskáját és ahogyan bejutott a templomkertbe, ugyanúgy ki is mászott a kerítésen. Tettével két és fél millió forintos kárt okozott.

Cs. Róbert a kihallgatásán nem tett vallomást, a terhére rótt bűncselekményről, indítékáról is hallgatott. Viselkedése alapján vélelmezhető volt a szerfogyasztás, ezért a rendőrök intézkedtek a kettős mintavételre.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések