A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Novák Katalin: Elkezdődött a várandósok oltása


Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a hivatalos kormányzati oldalán közzétett bejegyzésében számolt be az eseményről.


👉 „Soron kívül biztosítjuk a kismamák biztonságos vakcinával való beoltását.


Elindult a várandósok önkéntes beoltása. Fontos információk!

Miután a szakmai állásfoglalás megszületett a várandósok oltásának lehetőségéről, soron kívül biztosítjuk a kismamák biztonságos vakcinával való beoltását.

Arra kérjük a várandósokat, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton!

Minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós előzetesen maga is tud majd időpontot kérni az oltásra. Ezek listáját és elérhetőségét jövő hét közepén tesszük közzé a Koronavírus.gov.hu honlapon. Ne felejtsék otthon a várandósgondozási kiskönyvet sem! Az oltáshoz Pfizer- és Moderna-vakcinákat lehet használni a szakmai iránymutatás szerint, mely az első oltást a várandósság 12. hete után, a második oltást a szülés után javasolja beadni.”

‼️ Elindult a várandósok önkéntes beoltása. Fontos információk ‼️ Miután a szakmai állásfoglalás megszületett a...

Közzétette: Novák Katalin – 2021. március 28., vasárnap

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések