A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Betörtek egy oltópontra szombat éjszaka


A XVI. kerületi Erzsébetligeti Színház 2021 márciusa óta üzemel oltópontként – olvasható a XVI. kerület honlapján. A színházba szombat éjszaka törtek be, a Magyar Nemzet információi szerint a tettes vagy tettesek egy ablak betörésével jutottak be az épületbe. Lapunk úgy tudja, hogy a tolvajok oltóanyagot nem, csupán gumikesztyűket és oltáshoz használt fecskendőket zsákmányoltak.


👉 Az ablak betörése után működésbe lépett az épület riasztórendszere, így a tetteseknek nem sok idejük maradt a zsákmány összeszedésére. A zaj miatt több helybeli és a rendőrség is a helyszínre sietett, ahol tetten érték a tolvajokat.


A helyszínelés vasárnap délelőtt is folytatódott. Egy szemtanú úgy fogalmazott lapunknak, hogy az elkövetők talán drogfüggők lehettek, és azért akarták elvinni a steril fecskendőket.

Az eset kapcsán 15:25-kor jelent meg egy közlemény a police.hu oldalon.

Mint írták: „Budapest XVI. kerületében betörtek egy kihelyezett oltópontra 2021. március 28-án reggel. A cinkotai járőrök a helyszínen két férfit, harmadik társukat nem sokkal később a közelben fogták el. A tettesek FFP-maszkokat, gumikesztyűket, kézfertőtlenítőket, védőruházatot, vérnyomásmérőt és érszorítót vittek el, oltóanyaghoz nem fértek hozzá. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett gyanújával indított eljárást.”

A helyszínen levő egyik elkövető bódult állapotban volt a cselekmény elkövetésekor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések