A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Niedermüller nem a megfelelő ember a megfelelő helyen


Már az ellenzéki megmondóemberek is bírálták az erzsébetvárosi polgármestert


A koronavírus-járvány okozta gazdasági hatásokat járták körbe az ATV Öt című műsorának vendégei. Az erzsébetvárosi polgármester, Niedermüller Péter azon döntését, hogy a bezárt vendéglátóhelyek tulajdonosaitól is behajtja a bérleti díjat, többen bírálták. De megkapta a magáét a Momentum is.

A koronavírus-járvány súlyos vesztesei a kis- és középvállalkozások, hangzott el az ATV Öt című politikai vitaműsorában március 12-én. A műsorban elhangzott, a járvány utáni helyzetet nagyban befolyásolja majd, hogy milyen gazdaságot érintő döntések születnek akár kormányzati, akár önkormányzati szinten.

A vitaműsor több vendége kritizálta az erzsébetvárosi polgármester gazdasági döntését Fotó: képernyőfelvétel

A beszélgetésben előkerült a VII. kerület példája, ahol Niedermüller Péter polgármester döntése értelmében kiszámlázták a bérleti díjakat azoknak a vendéglátós vállalkozóknak, akik a járványügyi intézkedések miatt jó ideje zárva tartanak, és egyáltalán nincsenek bevételeik. Konok Péter történész úgy fogalmazott, „Niedermüller nem a megfelelő ember a megfelelő helyen”. Ceglédi Zoltán politikai elemző, miközben az önkormányzatok, szorosabban Erzsébetváros kényszerű gazdasági döntéseit vázolta fel, gaztettnek és országos botránynak minősítette a vendéglátósokkal szembeni magatartást.

Hont András publicista az eset apropóján a Momentum példáját idézte. A baloldali párt, mint mondta, a VII. kerületben korábban a „zaj helyett záróra” szlogennel kampányolt, vagyis a romkocsmák és más vendéglátós helyek működése ellen lépett fel, most pedig a bezárt üzlethelyiségekre akasztott ragaszokkal a munkahelyek elvesztését „siratja”. Az egyébként erzsébetvárosi illetőségű Hont keményen fogalmazott: – Ennyire rövid a memóriánk? Ha a választóval ezt meg lehet csinálni, akkor nem a Momentum a hülye, hanem a választó. Nem a Niedermüller a hülye, hanem a választó – ment neki azoknak, akik megszavazták a baloldali vezetőket a fővárosban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések