Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mustáros, fokhagymás tepsis krumpli jó ropogósra sütve


Ne mindig ugyanúgy készítsd a sült krumplit! Jót tesz neki, ha izgalmas ízekkel megbolondítod egy kicsit.


Olyan könnyű köretet keresel, ami egyformán illik egy hétköznapi csirkéhez vagy egy fejedelmi, szaftos sülthöz? Próbáld ki a mustáros, fokhagymás fűszerekeverékben sült krumplit! Az isteni fogáshoz karakteresebb mustárt használj, a dijoni tökéletes választás.

Hozzávalók:

👉 1 kg krumpli
👉 2 ág rozmaring
👉 2 evőkanál mustár
👉 3 evőkanál olívolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit nem feltétlenül kell megpucolni, csak akkor, ha a héja vastag vagy sérült. Vágd ketté, és alaposan mosd meg. Az olívaolajat keverd össze mustárral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Öntsd a keveréket a krumplikra, és forgasd össze.

Rendezd zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, majd szórd meg rozmaringgal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Időnként forgasd át a krumplikat. Ha belül puhák, kívül ropogósak, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések