Ne mindig ugyanúgy készítsd a sült krumplit! Jót tesz neki, ha izgalmas ízekkel megbolondítod egy kicsit.
Olyan könnyű köretet keresel, ami egyformán illik egy hétköznapi csirkéhez vagy egy fejedelmi, szaftos sülthöz? Próbáld ki a mustáros, fokhagymás fűszerekeverékben sült krumplit! Az isteni fogáshoz karakteresebb mustárt használj, a dijoni tökéletes választás.
Hozzávalók:
👉 1 kg krumpli
👉 2 ág rozmaring
👉 2 evőkanál mustár
👉 3 evőkanál olívolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A krumplit nem feltétlenül kell megpucolni, csak akkor, ha a héja vastag vagy sérült. Vágd ketté, és alaposan mosd meg. Az olívaolajat keverd össze mustárral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Öntsd a keveréket a krumplikra, és forgasd össze.
Rendezd zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, majd szórd meg rozmaringgal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Időnként forgasd át a krumplikat. Ha belül puhák, kívül ropogósak, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések