Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei kókuszos édesség sütés nélkül: a krémes Bounty szelet egyszerűen készül


A puha babapiskóta és a kókuszos krém elolvad a szájban, az egyszerű édesség sütés nélkül készül.


A kókuszos sütemények a gyengéim, nem csak sütemények formájában rajongom a kókuszért, csokikba töltve is nagyon szeretem, a Bounty az egyik kedvencem. Szerencsére házilag is el lehet készíteni, süti formájában is lehet szervírozni.

Hozzávalók:

👉 200 milliliter tej
👉 300 gramm babapiskóta
👉 100 gramm vaj
👉 250 gramm liszt
👉 1 liter tej
👉 200 gramm cukor
👉 100 gramm kókuszreszelék
👉 2 teáskanál vaníliakivonat
👉 kókuszreszelék a szóráshoz
👉 csoki a tetejére

Elkészítés:

Először a krémet készítsük el: 100 gramm vajat egy magas falú lábasban olvasszunk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre, miközben öntsük fel az 1 liter tejjel. A krémbe keverjük bele a cukrot és a vaníliakivonatot, addig főzzük (közben gyakran kevergessük), míg a krém besűrűsödik.

A sűrűre főzött krémet hűtsük ki, közben kevergessük, majd amikor kihűlt, forgassuk bele a kókuszreszeléket.

Készítsünk elő egy tepsit (20x20 cm), béleljük ki sütőpapírral.

A 200 milliliter tejet öntsük tálba, mártsuk bele a babapiskótákat és helyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsire szépen sorjában úgy, mintha tiramisuhoz pakolnánk a piskótákat.

A krém felét öntsük rá a babapiskóták tetejére, szépen simítsuk rá. A krém tetejére pakoljunk tejbe áztatott piskótákat, majd a tetejükre simítsuk rá a maradék krémet. A sütemény tetejére kókuszreszelék és csokidarabok kerüljenek ízlés szerint. Tálalás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések