Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) idén is meghirdette pályázatát a közművelődés területén működő szervezetek által elnyerhető legmagasabb kitüntetésekre, a Minősített Közművelődési Intézmény Címre és a Közművelődési Minőség Díjra.


Az Emmi szerdai közleménye szerint a Minősített Közművelődési Intézmény Cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható, Közművelődési Minőség Díjra pedig azok a szervezetek pályázhatnak, amelyek korábban már elnyerték a Minősített Közművelődési Intézmény Címet.

A jelentkezési határidő augusztus 31. Az elismeréseket a közművelődési tevékenységet végző intézmények 2020. január 1. óta elért eredményeiért ítélik meg.

A Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség Díjra kiírt pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése - mutatnak rá az MTI-hez eljuttatott közleményben, hozzátéve, hogy a kulturális közszolgáltatások kiterjesztése érdekében a közművelődés meghatározza az intézmények működtetésének és a közszolgáltatások megszervezésének szakmai és személyi követelményrendszerét, így ösztönözve az értékközvetítést, valamint az emberek attitűd- és kompetencia fejlődésének szolgálatát.

Mint kiemelik, a járványügyi veszélyhelyzet ideje új lehetőségeket nyitott a közművelődési intézményeknek tevékenységeik átstrukturálására, a partnerekkel, a látogatókkal való kapcsolattartás átalakítására, ezáltal segítve az intézmények feladatellátásának és szolgáltatásainak gyarapodását, a járványhelyzet ideje alatt történő folyamatos biztosítását.

Az idei pályázat nyerteseinek az elismeréseket az emberi erőforrások minisztere 2022 januárjában, a magyar kultúra napja alkalmából adja át.