A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Más lakását adta ki több nőnek is egy férfi Békéscsabán


Kétrendbeli kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 35 éves büntetett előéletű pécsi illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfival szemben, aki albérlet ígéretével csapott be két békéscsabai nőt.


A járási ügyészség indítványa közérdekű munka büntetés kiszabására irányult és arra, hogy a bíróság kötelezze a férfit a sértettek kárának megtérítésére.

A férfi még 2019 szeptemberében – munkalehetőség miatt – Pécsről Békéscsabára költözött, majd nem sokkal ezután kivett albérletként egy Tolnai utcai lakást. Közben a munkája megszűnt, ezért elhatározta, hogy oly módon fog a hazautazására és újabb albérlet kivételére pénzt szerezni, hogy az általa bérelt lakást a saját nevében több személynek is ki fogja adni, ezért az ingatlant kiadó albérletként az interneten meghirdette.

2019. december elején – miután az érdeklődők megtekintették a lakást – a férfi magát a lakás tulajdonosának kiadva külön-külön két békéscsabai nővel is bérleti szerződést kötött az ingatlanra; kaució és az első havi lakbér címén az egyiktől 225 ezer forintot, míg a másiktól ezen felül további 100 ezer forintot kért el egyéb költségeire azzal, hogy azt majd a később fizetendő bérleti díjakból le fogja vonni. Mindkét sértett 2019. december 4-én akart beköltözni a bérelt lakásba, ekkor szembesültek vele, hogy az ingatlan nem a terhelt tulajdonát képezi, illetve hogy azt a terhelt már más személynek is kiadta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések