Hirdessen itt

Macskát kergethetett a Hatvannál kútba esett kisfiú


Szombaton egy 3 éves kisfiú beleesett egy kézzel fúrt kútba a Hatvanhoz tartozó Nagygombosnál. Nem élte túl. Az egyik szomszéd azt mondta, hogy a kisfiú a nővérével együtt egy macskát próbálhatott megsimogatni, amikor beesett a kútba. A telek tulajdonosától pedig megtudtuk, hogy a kút le volt takarva. A férfi szerint a súlyt arrébb kellett húzni az eset előtt.


Hosszú földút vezet Nagygombos külterületén ahhoz a telekhez, ahol a tragédia történt. A környék csendes, tele hétvégi házakkal, hatalmas földekkel és szőlőtőkékkel. A telket kerítés veszi körül, rajta dekoráció, aminek egy része még karácsonyról maradhatott kint.

Az út felől teljesen nyugodtnak tűnt, mintha semmi nem történt volna itt a napokban.


Az egyik szomszéd férfi elmondta, hogy nem a kisfiú családjáé ez a telek, de közel van a házuk. Elmondása szerint egy fehér macskát próbált megsimogatni a 3 éves gyerek a pár évvel idősebb nővérével, ezért mentek át a férfi portájára.

Le volt takarva a kút, valószínűleg az egyik gyerek, a nagyobbik nyithatta ki. Tudják, milyen a gyerekek, kíváncsiak

– mondta a férfi, majd hozzátette, hogy a kút nagyjából 5 méter mély lehetett és víz nem volt benne. Nem tudni, hogyan, a kisebbik beleesett szombat délután. A férfi azt is elmondta, hogy ezután elözönlötték a hatóságok a telket, még mentőhelikopter is jött. Mindent megpróbáltak, de nem volt egyszerű kihúzni a kicsit, mert nagyon keskeny volt a nyílás.

Az egyik közelben lakó idős férfi, olyan 80 év körüli is átment oda, és kérte a tűzoltókat hogy kössenek rá egy kötelet és engedjék le, majd ő felhúzza a gyereket. Mindenki próbált segíteni, ahogy csak tudott 


– emlékezett vissza a szomszéd.

Végül egy markolóval ástak gödröt a kút mellé, majd egybenyitották a két részt, így tudták biztonságban kiemelni a 3 évest, de az életét már nem lehetett megmenteni.

A szülők is próbálták kiásni

Telefonon értük utol a telek tulajdonosát. Az 50 éves férfitől megtudtuk, hogy mostanra eladta, de még március 30-ig kapott időt, hogy elvigye a holmijait innen.

A kútról is beszélt. Kézi szerszámmal ásták ki nagyjából 2 évvel ezelőtt, és azóta nem nyúlt hozzá senki, le volt takarva egy vaslavórral, amire rátett egy nagy követ is.


A baleset idején ő nem volt otthon, átment az egyik barátjához. Délután hívta fel az egyik szomszédja, hogy azonnal induljon haza, mert egy gyerek beleesett a kútba. Elmondása szerint hirtelen azt sem tudta, hogy milyen kútról van szó. Ezek után gyorsan hazament a biciklijével, és már útközben találkozott a gyerek apjával.

Rengeteg rendőr, tűzoltó volt kint, csak filmekben láttam ilyet, helikopter, minden volt ott. Tanácskoztak, hogy hogyan tudják kivenni a gyereket, bent volt vagy másfél óráig

– mondja a férfi.

Állítása szerint a gyerek apja tudta, hogy az ő telkén több olyan dolog van, ami veszélyt jelenthet egy kisgyerekre, a kútról is tudott.

A szomszédom hallotta a nagy hangzavart, utána már látta, ahogy a gyerek anyja szaladt át az én portámra, utána szaladt az ura is, hogy mi van a gyerekkel. Utána szaladt vissza ásóért, hogy ők majd kiássák. Mellette ástak egy gödröt, hogy majd valahogy csak sikerül – magyarázza. A tűzoltók is próbáltak egy kötelet leengedni a gyereknek. A férfi úgy gondolja, hogy akkor még élt a kisfiú.

A fiú életét nem sikerült megmenteni. 


A helyszínelés reggelig tartott. Aztán egy markoló visszatemette a lyukat. A férfi nagyon sajnálja a gyerek szüleit, akik, elmondása szerint, jó barátai. Azt is elárulta, hogy az ügynek nincs vége, őt a következő hetekben még ki fogják hallgatni a rendőrök. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az esetet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések