Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémesre sült rizskoch, ahogy a nagyi készítette: lekvárral kínálva még finomabb


A békebeli rizskoch vagy rizsfelfújt egyszerű, olcsó, minden hozzávalót megtalálsz otthon, mégis ellenállhatatlan.


A rizskoch igazi klasszikus, mindig visszahozza a gyermekkori ízeket, ha asztalra kerül. Bevált praktika, hogy először vízben főzd a rizst, akkor nem fog leragadni, és oda sem ég. Attól sem kell tartani, hogy vízízű lesz. Kínálj hozzá jóféle házi lekvárt, sokat dob az egyszerű desszerten!

Hozzávalók:

👉 25 dkg rizs
👉 10 dkg cukor
👉 5 dkg vaj
👉 5 dl tej
👉 5 dl víz
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 db citrom
👉 4 db tojás
👉 1 csipet só
👉 lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor magába szívja a folyadékot, részletekben öntsd hozzá a tejet, add hozzá a vaníliás cukrot és a sót. Főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Hűtsd ki, majd dolgozd hozzá a vajat, a cukorral kikevert tojássárgát, a reszelt citromhéjat, végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egyengesd a rizst kivajazott tepsibe, majd süsd 170 fokon körülbelül 35 percig. Amikor már szép piros a teteje, kiveheted a sütőből. Ha egy kicsit hűl, szeleted fel, és lekvárral kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések