Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, tejszínes Oreo-torta, amit sütni sem kell: a legfinomabb kekszes sajttorta


Az Oreo szerelmesei imádni fogják ezt a sütés nélküli, lágy és roppanós sajttortát. Tökéletes választás minden alkalomra.


Ha szereted a sajttortát és az Oreót is, akkor ez a sütés nélküli édesség tökéletes választás. A sajtos réteghez natúr, semleges ízű krémsajtra van szükség, de mascarponét is használhatsz. Ropogós Oreo-darabokkal még különlegesebbé teheted! Nem kell hozzá extra hozzávaló, sőt nagy konyhai jártasság sem. Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni, mert legalább négy órát pihentetni kell.

Hozzávalók:

Az alaphoz
👉 24 db Oreo keksz
👉 6 dkg vaj
👉 40 dkg krémsajt
👉 15 db Oreo keksz
👉 12 dkg cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 2 dl tejszínhab
👉 1 csomag habfixáló

A tetejére
👉 6 db Oreo keksz

Elkészítés:

Az Oreo kekszeket tedd egy konyhai robotgépbe, és dolgozd finom morzsásra. Ha nincs kéznél gép, törd össze sodrófával. Add hozzá az olvasztott vajat, és keverd össze. Nyomkodd a masszát egy közepes méretű, kapcsos tortaformába, és tedd a hűtőbe.

A krémsajtot keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik tálban a fixálóval verd kemény habbá a tejszínt. Óvatosan forgasd össze a krémsajttal, és rakd bele a kis darabokra tördelt Oreót. Simítsd a kekszes alapra, majd a tetejére is rakj Oreo-darabokat. Tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt távolítsd el a formát, és a tortát szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések