A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes házi hummusz - A négy legízletesebb változatot mutatjuk


A hummusz egy nagyszerű dolog: egyszerűen elkészíthető, gyors és olcsó. Ráadásul tényleg bármivel felturbózhatjuk, olyan ízűt készítünk belőle, amilyet csak szeretnénk.


A hummusz felhasználása sokrétű, használhatjuk mártogatósnak zöldségek mellé, tehetjük szendvicsekre, ehetjük pita vagy pirítós mellé, de könnyedebbre készítve tésztaszósznak is tökéletes.  A hummuszhoz főzhetünk csicseriborsót, de készíthetjük konzervből is, ha kevesebb időnk van rá. Az alapanyagokat dobáljuk egy turmixgépbe/aprítógépbe, de használhatunk botmixert is, lehet, hogy utóbbi kettővel kicsit darabosabb lesz, de van, aki éppen úgy szereti. Az alapreceptet lejjebb találjátok.

Hozzávalók:

👉 450 gramm csicseriborsó
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 negyed bögre citromlé
👉 3 evőkanál tahini
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 ízlés szerint só
👉 1 teáskanál római kömény

Elkészítés:

Szűrjük le a csicseriborsót. Tegyük egy turmixgépbe a csicserit, olívaolajat, citromlevet, tahinit, fokhagymát, sót és köményt.

Addig mixerezzük, amíg krémes nem lesz. Ha túl száraznak, darabosnak érezzük, akkor adjunk még hozzá egy kis olívaolajat vagy vizet.

Ízlés szerint adhatunk még hozzá sót, köményt vagy citromlevet, van, aki egészen savanyúan szereti.

Pirítóssal és egy kis pirospaprikával megszórva tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések