Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, csőben sült spenót – Egyszerű egytálétel kevés munkával


Ha szereted a spenótot, de nem főzelékként ennéd, akkor készítsd el csőben sütve, elképesztően krémes lesz.


Tényleg nincs más ebben az egytálételben, csak spenót és sok sajt, pont ettől lesz tökéletes. Persze ehhez az is kell, hogy szeresd ezt a zöldet, hiszen teljes valójában érezni fogod az ízét.

Hozzávalók:

👉 50 gramm vaj
👉 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
👉 1 szál póréhagyma (a fehér része)
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 30 gramm liszt
👉 1 csipet szerecsendió
👉 300 milliliter tejszín
👉 50 gramm parmezán
👉 500 gramm spenót (fagyasztott)
👉 100 gramm zsíros sajt
👉 másfél teáskanál só
👉 ízlés szerint bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a karikára vágott póréhagymát és az apróra vágott vöröshagymát, dinszteljük 5 percig. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is, további 1 percig dinszteljük. Szórjuk rá a lisztet és a szerecsendiót, még egy percet pároljuk. Öntsük rá a tejszínt, addig keverjük, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük bele a parmezán felét.

A spenótból nyomjuk ki a felesleges levet, majd keverjük a tejszínes masszához.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy 20x30 centiméteres jénait vajazzunk ki, majd kanalazzuk bele a spenótos keveréket. Szórjuk meg a maradék parmezánnal és a többi reszelt sajttal. Takarjuk le fóliával, süssük 30 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések