Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Klasszikus házi tojáslikőr: fantasztikusan krémes és jó sűrű


Koccints saját készítésű, finom, selymes tojáslikőrrel! Ha most összeállítod, húsvétkor lesz igazán finom.


A tojáslikőr a húsvét nagy kedvence, ami megalapozhatja az ünnep hangulatát. A tejszíntől finom selymes és krémes lesz. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek. Az viszont fontos, hogy tartsd a hűtőben. Általában vodkával készül, de rumot, sőt pálinkát is használhatsz. Dekoratív üvegekbe töltve ajándéknak is tökéletes.

Hozzávalók:

👉 25 dkg cukor
👉 5 db tojássárga
👉 5 dl tej
👉 2.5 dl tejszín
👉 2.5 dl vodka
👉 1 rúd vanília

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Tedd bele a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukor felét, és forrald össze. Húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kihűl.

A tojások sárgáját habosítsd a maradék porcukorral, adj hozzá néhány kanállal a kihűlt tejszínes keverékből, majd részletekben öntsd hozzá a többit is. Végül pedig keverd hozzá az alkoholt. Töltsd át sterilizált üvegbe, zárd le légmentesen, majd tedd a hűtőbe. Egy hét múlva lesz igazán finom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések