Hirdessen itt

Kiderült, hogy egy migráns verte félholtra a fotóriportert


Még mindig nincs túl az életveszélyen az a férfi, akit két fiatalokból álló banda kegyetlenül megvert február utolsó hétvégéjén. Napokkal a támadás után most az is kiderült, hogy a legkegyetlenebb támadó egy algériai migráns, akit előzőleg már nyolc alkalommal elítéltek – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.


Jelenleg is mesterséges kómában tartják azt a francia fotóriportert, akit a hétvégén Reims városában bántalmaztak súlyosan. Az ügyészség szerint a 65 éves Christian Lantenois-ra azért támadtak rá, mert fotókat készített a bandatagok illegális csoportosulásáról, ami a jelenlegi járványügyi helyzetben nem megengedett. A France Info úgy tudja, hogy két banda épp arra készült, hogy összecsapjon, a riporter pedig mindezt megörökítette. Amikor észrevették a fotóst, a vasrudakkal, golfütőkkel, utcakövekkel felszerelkezett bandatagok ellene fordultak és verték, ahol csak érték.

Matthieu Bourrette ügyész bejelentése alapján eddig egy gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség, ő az, aki a legsúlyosabb fejsérüléseket okozta a riporternek. A 21 éves férfi, Anes Saïd Khebbeb algériai állampolgár, aki előzőleg Párizsban élt a családjával és három éve érkezett Reims városába, az ügyész elmondása alapján spanyol tartózkodási engedéllyel rendelkezik. A férfit 2018 és 2019 között már nyolc alkalommal ítélték el lopás és kábítószer fogyasztás miatt, ezúttal gyilkossági kísérlet miatt vették őrizetbe. A vád szerint ő az, aki az arcán ütötte a fotóriportert, először ököllel, majd az áldozat fényképezőgépével. A gyanúsított a kihallgatás során egyelőre semmit nem volt hajlandó mondani.

Az első számú gyanúsítottat abban a kerületben tartóztatták le, ahol a támadás is történt. A térfigyelő kamerák felvételei alapján van egy második gyanúsított is, akit továbbra is nagy erőkkel keres a rendőrség – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések