A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Késsel próbált kirabolni egy férfit a Pesti úti ámokfutó - videó


Ma rács mögé kerülhet az a 49 éves férfi, aki februárban frontális karambollal ijesztgette a szembejövőket a XVII. kerületi Pesti úton. Az ügyészség a férfi közúti veszélyeztetési ügye miatt korábban már kérte a letartóztatását a bíróságtól, akkor bűnügyi felügyelet alá került. Kiderült, hogy késsel próbált meg kirabolni egy férfit az ámokfutó.


Március 18-án késő este a XVII. kerületben, az Emlék és Gombosi utca kereszteződésében a 49 éves férfi rátámadt egy ismerősére késsel.

Egy bokor mögül lépett elő, kezében egy késsel a támadó, és rákiáltott ismerősére, hogy álljon meg, különben kitépi a keresztet a nyakából.


A férfi megijedt és elszaladt, a támadó egy ideig követte őt, aztán feladta. A nyomozók a rablási kísérlet után elfogatóparancsot adtak ki

a 49 éves ámokfutó ellen, akinek tényleges tartózkodási helyéül egy leparkolt autó helyét adták meg, ez szerepel a rendszerben.


A férfit elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a kapitányságon. Pár hete azért volt a rendőrségen, mert a Pesti úton úgy autózott, hogy indokolatlanul, szándékosan veszélyeztette a közlekedés biztonságát.



Az ügyészség akkor közúti veszélyeztetés miatt kérte a nyomozási bírótól a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, de nem került rácsok mögé.

Március 7-én elrendelték a Budapest és Pest megye közigazgatási területére kiterjedő bűnügyi felügyeletét.


Mivel a megalapozott gyanú szerint ennek hatálya alatt követte el a felfegyverkezve elkövetett rablási kísérletet, és az ügyészek szerint az is megállapítható, hogy

a férfivel szemben azért indult már több eljárás, mert indok nélkül konfliktusba került a környezetével és agresszívan rátámadt emberekre, az ügyészek megint azt javasolták, hogy tartóztassák le a férfit.


Erről ma dönthet a bíróság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések