A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jóféle, házi csirkepaprikás szaftosan: sok tejföllel az igazi


A csirkepaprikás megunhatatlan békebeli főfogás, ami sok hagymával és sűrű szafttal verhetetlen.


A csirkepaprikás a magyar konyha jellegzetes étele, ami akkor lesz a legfinomabb, ha comb, mell és szárny is kerül bele. Ha eddig a habarással meggyűlt a bajod, próbáld ki úgy, hogy a tejfölhöz és a liszthez szaftot is teszel. A hőmérséklet-kiegyenlítés miatt nem lesz csomós. Amennyiben a végén a szaftot botmixerrel sűríted, még selymesebb lesz. Nokedlivel és savanyúsággal isteni.

Hozzávalók:

👉 1 kg csirke (mell, szárny, comb)
👉 2 db vöröshagyma
👉 1 db zöldpaprika
👉 1 db paradicsom
👉 2 evőkanál zsír
👉 1 kis pohár tejföl
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, ha szükséges, darabold fel. A zsírt olvaszd fel, dobd hozzá a felaprított vöröshagymát, dinszteld üvegesre, közben tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Szórd rá a pirospaprikát, és gyorsan add hozzá a csirkedarabokat, nehogy a paprika megégjen. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint, és öntsd fel egy deci vízzel. Rakd hozzá a paradicsomot és a paprikát is.

Fedő alatt főzd puhára egy óra alatt. Ha szükséges, pótold a vizet. Amikor a hús már puha, a tejfölt keverd simára a liszttel, adj hozzá a pörkölt szaftjából, majd részletekben csorgasd a húshoz. Óvatosan keverd össze, és forrald össze pár perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések