Hirdessen itt

Házkutatást tartottak a svéd terrorgyanús késes támadás ügyében


Egy huszonegynéhány éves férfi késsel megsebesített tegnap hét embert Vetlanda kisvárosban.


Terrortámadásként vizsgálja a svéd rendőrség annak a férfinak az ügyét, aki egy baltával 8 embert megtámadott tegnap este – írja a Fox Newsra hivatkozva az Origo.

Szerda este nyolc embert megsebesített egy férfi a svédországi Vetlanda nevű település központjában. A baltás támadót a rendőrök meglőtték, majd kórházba vitték, sérülései nem életveszélyesek. A 20-as éveiben járó férfi személyazonosságát még nem hozták nyilvánosságra.

A körülbelül 13 ezer fős Vetlandában 5 helyszínen támadt emberekre a merénylő.


A szerdai jelentések még nyolc áldozatról szóltak, viszont a megtámadottak közül három életveszélyes, további kettő pedig súlyos állapotban van kórházban.

A rendőrség csütörtökön közölte: továbbra is fennáll a lehetősége annak, hogy az ámokfutás terrorista indíttatású volt. Az elkövető kilétét nem közölték, csak annyit, hogy ismerték korábbról kisebb bűncselekmények miatt. Egyelőre nincs jele annak, hogy a támadáshoz bárki másnak köze volna – tették hozzá.

A Dagens Nyheter című napilap értesülései szerint az átkutatott vetlandai lakás a támadóé. A rendőrök este beszéltek a szomszédokkal, és bizonyítékokat vittek el a lakásból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések