A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hajdúszoboszló: akár 60 ezer Ft önkormányzati támogatás járdafelújításra!


Egyesületünk képviselőinek javaslatára a 2021. évi költségvetésben 6 millió Ft került elkülönítésre közterületi járdák közös erővel történő felújítására.


Ebben a roppant megterhelő időszakban fontos, hogy közösen vállaljunk felelősséget környezetünkért és együttműködjünk a folyamatos megújulásban!

A Hivatal által készített rendelettervezet szerint a támogatást a rendelkezésre álló keretösszeg mértékéig azon magánszemélyek vehetik igénybe, akik önkormányzati tulajdonú területen kívánnak járdát felújítani.

Egy ingatlan előtti járdaburkolat megújításához legfeljebb 20 m2 területre adható 3.000 Ft/m2 támogatás, így az elnyerhető összeg maximum 60.000 Ft. A támogatás felhasználható anyagköltség illetve munkadíj finanszírozására egyaránt, melyet számlával kell igazolni.

Az igényeket a rendelet elfogadását követően - várhatóan most péntektől - a Polgármesteri Hivatalba lehet benyújtani, majd a támogatási szerződés megkötése után indulhat a beruházás. Az igényléshez szükséges nyomtatványok szintén ettől a naptól elérhetőek a www.hajduszoboszlo.eu oldalon.

A keretösszeg akár 100 ingatlan előtti járda megújítására is elegendő lehet a 2021. évben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések