A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagymával, krumplival sült csirkecomb: ettől a páctól még finomabb


Nemcsak finomabb a sült csirkecomb, ha hagymával és krumplival készíted egy tepsiben, de mosogatni is kevesebbet kell majd utána.


Egyszerű és időtakarékos megoldás a csirkecombokat a körettel együtt sütni, így egymás ízét is átveszik, és egy különösen finom fogás lesz a végeredmény. Ehhez az ételhez legjobb apró szemű parázsburgonyát használni, ugyanis az puhul meg a leggyorsabban. A meghámozott krumplit sütés előtt tedd vízbe, különben hamar megfeketedik.

Hozzávalók:

👉 8 db csirke alsócomb
👉 1 kg parázsburgonya
👉 4 db közepes vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 evőkanál citromlé
👉 2 teáskanál szárított citromhéj
👉 2 ág kakukkfű
👉 2 ág rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Először a pácot készítsd el. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, az átnyomott fokhagymagerezdeket, a citromhéjat, a citromlevet és kevés rozmaringot, valamint kakukkfüvet. A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, öntsd rá a páclevet, jól forgasd össze, és hűtőben pihentesd legalább egy órát.
 
A sütőt kapcsold be 180 fokra. A krumplit hámozd meg, és felhasználásig tartsd vízben. A hagymát is pucold meg, és vágd félkörökre. Egy nagyobb tepsiben oszd el a krumplit és a hagymát, sózd meg, majd helyezd el rajtuk a csirkecombokat. A tetejére tedd a rozmaringot és a kakukkfüvet. Ha maradt vissza páclé, öntsd a húsra. Takard le alufóliával, süsd egy órát. Ha szükséges, vedd le a fóliát a tetejéről, és fél órát pirítsd a húst.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések