Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hagymás pirított sertésmáj: így mindig omlós lesz


A pirított sertésmáj igazi békebeli ebéd, ám ha nem figyelsz oda, könnyen kemény lesz.


A belsőségek nemcsak finomak, hanem magas vastartalmuk miatt egészségesek is, ezért érdemes időnként helyet adnod nekik az étlapon. A máj elkészítésekor mindig tartsd észben, hogy sütés közben ne, csak a tányéron sózd, ellenkező esetben megkeményedik.

Hozzávalók:

👉 50 dkg sertésmáj
👉 2 db vöröshagyma
👉 1 evőkanál sertészsír
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál morzsolt majoránna
👉 bors
👉 petrezselyem

Elkészítés:

A májat szabadítsd meg az ereitől, vágd csíkokra, és alaposan mosd meg, majd törölgesd jó szárazra. Egy kisebb lábosban olvaszd fel a zsírt, és párold meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha szereted a csípőset, ilyenkor dobhatsz hozzá egy karikákra vágott erős paprikát. Tedd rá a májat, mindkét oldalát kevergetve pirítsd öt percig, majd borsozd, szórd meg majoránnával és pirospaprikával. Öntsd fel kevés vízzel, és párold teljesen puhára. Főtt vagy sült krumplival tálald, ha szükséges, a tányéron sózd, és szórd meg petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések