A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres csirkemell kaliforniai paprikával sütve: villámgyors serpenyős főfogás


A fűszeres, pirított csirkekockákat ízre és látványra is feldobja a velük együtt sült színes kaliforniai paprika.


A serpenyőben sütött csirkekockák nemcsak azért nagyszerűek, mert villámgyorsan elkészülnek, hanem azért is, mert számtalan módon variálhatóak. A színes kaliforniai paprika remekül megy ehhez a könnyű fogáshoz. Bár rögtön sütheted, a húsnak jót tesz, ha legalább fél óráig a pácban pihenteted. Ha szereted, csípőset is adhatsz hozzá.

Hozzávalók:

👉 70 dkg filézett csirkemell
👉 3 db színes kaliforniai paprika
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 db vöröshagyma
👉 1 teáskanál szárított kakukkfű
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 kávéskanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 petrezselyem
👉 rozmaring

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, és szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a borssal, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, oregánóval és a citromlével, és öntsd le vele a csirkekockákat. Letakarva pihentesd a hűtőben fél órát.

A paprikákat közben csumázd ki, és vágd kisebb szeletekre. Egy nagyobb serpenyőbe önts kevés olajat, majd rakd bele a felkarikázott vöröshagymát, dobd bele a bepácolt csirkemellet és a paprikaszeleteket. Kevergetve pirítsd őket addig, amíg a csirke átsül, a paprika pedig megpuhul. Petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések