A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fekete-Győr finn oktatást szeretne, de nem akarja „a honfoglaló magyarok útját visszafele megtenni”


„Lesznek olyan dolgok, amik maradhatnak, de ezt az ellenzéki pártokkal kell megbeszélni” – mondta a családtámogatási rendszer átalakításáról a Momentum elnöke.


Fekete-Győr András volt a kedd esti Egyenes Beszéd vendége. A beszélgetés apropója a Momentum pár napja bemutatott előválasztási programja volt, amelyben a párt többek között 4 napos munkahetet és a családtámogatási rendszer átalakítását ígéri.

Ez utóbbi került szóba az ATV-ben is: „A családi pótlékot emelnénk, ebből tennénk arányossá a családtámogatási rendszert. Ma ugye minél több gyereket vállal valaki, annál több pénzt kap. Mi azt szeretnénk, hogy a családi pótlék radikális megemelésével azok is akik szegényebbek, és azok is akik gazdagabbak, egyenlő arányban részesüljenek” – mondta a Momentum elnöke kérdésre megerősítve azt is, hogy „ilyen szempontból nem számítana a gyerekszám”.

Fekete-Győr ezután

látványosan megzavarodott, amikor a műsorvezető arról kérdezte, hogy mi lesz a mostani családtámogatási rendszer elemeivel.


„Lesznek olyan dolgok, amik maradhatnak, de ezt az ellenzéki pártokkal kell megbeszélni” – mondta, hozzátéve hogy ők csak a nagyobb ívű, távlati célokat fektették le, a kormányprogram kidolgozására majd ősszel kerül sor.

A műsor további részében szó esett a nyugdíjasokról is: kiderült, kormányra kerülése esetén a Momentum a 65. életévüket betöltött, nyugdíjra már jogosult embereket tovább ösztönözné a munkára – extra kedvezményekkel, például adómentességgel.

Rónai Egon felvetette, hogy miért elő saját programjával a Momentum, amikor korábban arról volt szó, hogy majd erre az ellenzékkel közösen, ősszel kerül sor.

Hogyha a választóknak dönteniük kell az előválasztáson, hogy ki képviselje őket Orbán Viktorral szemben, akkor valami alapján dönteniük kell


– indokolta Fekete-Győr, aki bátorította társait, hogy ők is álljanak elő programmal.

„Én egy hús-vér miniszterelnök-jelölt vagyok” – mondta a politikus arra a kérdésre, hogy mennyire gondolja komolyan indulását az előválasztáson.

Fekete-Győr az adás végén elmondta: olyan Magyarországot szeretne, ami Nyugat felé megy. „Mi nem akarjuk a honfoglaló magyarok útját megtenni visszafele. Nekünk nyugaton van a helyünk, és minden olyan intézkedés amiről beszéltünk, az Nyugat felé visz minket közelebb: a négynapos munkahét, az euró, a finn típusú oktatás”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések