Az omlett laktató és jól variálható étel, gyorsan csillapítja az éhséget és sokáig eltelít.
Minél több hozzávalóval készíted, annál kiadósabb lesz az omlett, amelyet reggelire, de akár ebédre vagy vacsorára is ehetsz. Az omlett tulajdonképpen bőséges, elegáns tojásrántotta, amit egyáltalán nem nehéz elkészíteni.
Hozzávalók:
👉 8 darab tojás
👉 250 gramm csiperkegomba
👉 fél evőkanál olaj
👉 1 kávéskanál só
👉 ízlés szerint bors
👉 20 gramm parmezán (reszelt)
👉 ízlés szerint petrezselyem (tálaláshoz)
Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, vágjuk fel ízlés szerint. (Lehet csak félbe, de lehet csíkokra is.) A tojásokat sóval, borssal és a parmezán nagyobbik részével verjük fel.
Egy serpenyőbe tegyünk olajat, forrósítsuk fel, fektessük bele a gombaszeleteket. Amikor picit megpirultak, öntsük rájuk a tojást, majd szórjuk rájuk a maradék parmezánt. Mehet rá ízlés szerint petrezselyem is, majd süssük készre.
0 Megjegyzések