Hirdessen itt

Ennyi volt a tavasz? A hétvégén akár mínusz 10 fok is lehet, a havazás sem kizárt – Erre kell számítani


Vége a szép tavaszi időnek? A hét végére megérkezik az országba a hidegfront.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint erősen felhős vagy borult lesz csütörtökön az ég, legfeljebb csak némi szűrt napsütés lehet. A délnyugati szél napközben megélénkülhet. Éjjel hidegfront érkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14-18 fok között várható, késő estére 5-10 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken már lesz csapadék, a hegyekben havas eső és havazás is előfordulhat, 4-13 fokos csúcshőmérsékletre lehet számítani, este és hajnalban pedig erős fagyokra, északon akár -8 fokra is lehűlhet a levegő.

Szombaton többnyire napos, gomolyfelhős időre van kilátás, kis eséllyel északkeleten egy-egy hózápor kialakulhat. Az északi szelet kezdetben erős lökések kísérik, délután már mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4-8 fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél napközben időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -10 és -2, délután 5-10 fok között alakul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések