Most tegyél mindenbe, amibe csak lehet, üde, zamatos medvehagymát! Az egyszerű kenyeret is feldobhatod vele.
A kenyérsütés a reneszánszát éli, ám ez nem jelenti azt, hogy hosszú órákat kellene dagasztani, keleszteni. Az ír szódás kenyeret egyszerű összeállítani, nem kell bele élesztő, és rögtön sütheted. Dobd fel a tésztát medvehagymával!
Hozzávalók:
👉 50 dkg liszt
👉 4 dl író
👉 1 csokor medvehagyma
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 teáskanál só
👉 tej (opcionális)
Elkészítés:
A medvehagymát mosd meg, és aprítsd fel. A lisztet szitáld egy tálba, majd vegyítsd a sóval és a szódabikarbónával. Készíts egy mélyedést a közepébe, öntsd bele az írót, add hozzá a medvehagymát, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A tészta viszonylag lágy, de arra ügyelj, hogy ne legyen ragacsos. Szükség esetén szórj még hozzá lisztet, lazítani pedig kevés tejjel tudod.
A tésztát lisztezett felületen gyúrd át, és formázz belőle cipót. Ha szeretnéd, a tetejét vágd be kereszt alakban. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 30 perc alatt. Pihentesd legalább 15 percig. Ha kihűl, szebben tudod szeletelni.
0 Megjegyzések