A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy szál cigaretta miatt kellett meghalnia az ötvenéves férfinak Mátészalkánál


A 19 éves fiú azt mondta a rendőröknek, hogy három ismeretlen férfi verte meg a sértettet.


Halált okozó testi sértés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 19 éves férfit, aki az elmúlt nyáron az Ópályi és Mátészalka közötti úton agyonvert egy 50 éves férfit azért, mert nem adott neki cigarettát.

A vádirat lényege szerint a fiatal vádlott tavaly július 31-én Mátészalkáról azért ment Ópályiba, hogy meglátogassa a volt barátnőjét, s elhozza tőle az ott maradt holmiját. 

A találkozás felzaklatta, s elindult haza, Mátészalkára. Útközben találkozott az 50 éves sértettel, akit látásból ismert, mert többször látta a városban sétálni. Megszólította a férfit, kért tőle egy cigarettára való dohányt, azonban a sértett nem tudott neki adni. 

Emiatt a fiatal férfi ideges lett, szidalmazta a sértettet, hátba rúgta, majd miután beesett az árokba, a fejére taposott és többször ököllel is megütötte. 

A vádlott megijedt a tette következményeitől, ezért elhagyta a helyszínt, és próbált telefont kérni másoktól, hogy mentőt hívjon. Meglátott egy rendőrautót, leintette, és azt mondta a rendőröknek, hogy három ismeretlen férfi verte meg a sértettet, aki az árokban fekszik. 

A rendőrök mentőt hívtak a sértetthez, akit kórházba szállítottak, ám olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem tért magához, 2020. szeptember 8-án meghalt. 

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, a bíróság hat év börtönbüntetésre ítélje. Ezért a bűncselekményért a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. 

Az ügyben a Nyíregyházi Törvényszék hoz döntést – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések