A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenet: a biztonsági őr lopott négy tonna színesfémet egy salgótarjáni telephelyről


A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 37 éves biztonsági őr ellen, aki ahelyett, hogy a munkahelyén megőrizte volna az ott tárolt értékeket, maga lopta el azokat, mintegy 700.000 Ft kárt okozva.


A 37 éves férfi 2019 júniusától dolgozott biztonsági őrként egy cég salgótarjáni telephelyén, ahonnan a munkakörének felhasználásával különböző időpontokban, legalább huszonhét alkalommal, több mint 4000 kg értékkel bíró színesfém és egyéb fémáru hulladékot tulajdonított el. Azokat a munkaideje alatt kisebb mennyiségekben pakolta a személygépkocsijába, majd a telephelyről elszállította, és egy fémátvevő telephelyen értékesítette.

Végül 2019. november 3-án bukott le, amikor éjszakás szolgálata során 50 kilogramm fémhulladékot rejtett autójába, azonban a cég képviselője ellenőrizte őt, és az eltulajdonított dolgokat megtalálta nála.

A férfi a bűncselekménnyel összesen több mint 700.000 Ft kárt okozott a sértettnek, amelyből a tettenéréskor mintegy 30.000 Ft térült meg.

Az ügyészség a férfi ellen üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat, az ügyészi indítvány felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a vádlott biztonsági őri foglalkozásától való eltiltására irányul, emellett elítélése esetén az okozott, és eddig meg nem térült kárt is meg kell fizetnie.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések