Elképesztően ropogós ez a zabkeksz, amelyet kétféle csokival is bevonhatsz, hogy még finomabb legyen.
Ezt a fajta zabkekszet szinte minden élelmiszerbolt polcán megtalálod, de annyira könnyű elkészíteni, hogy érdemes otthon megsütni, úgy biztosan egészségesebb lesz. A cukor miatt nem lesz diétás, viszont rostban gazdag, egy-egy darab biztosan jólesik a kávéhoz.
Hozzávalók:
Keksz:
👉 100 gramm tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
👉 100 gramm zabpehely (nagy szemű)
👉 fél teáskanál szódabikarbóna
👉 fél teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 2 evőkanál juharszirup
👉 80 gramm barna- vagy nádcukor
👉 125 gramm vaj
Máz:
👉 100 gramm csokoládé (ét és tej)
👉 10 gramm vaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban verjük habosra a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a juharszirupot is. Egy másik tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd forgassuk a vajas keverékhez.
Egy evőkanállal halmozzunk kis kupacokat a sütőpapírra, majd lapogassuk le őket. Hagyjunk helyet a halmok között, mert ki fognak terülni, miközben sülnek. Süssük 10-12 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Miközben a kekszek hűlnek, a csokit olvasszuk fel a vajjal. Mindegyik kekszre tegyünk egy teáskanálnyi olvasztott csokit és kenjük szét a tetejükön. Várjuk meg, amíg megdermed.
0 Megjegyzések