A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Parlament alelnöke marad Járóka Lívia


Jároka Lívia a Fidesz kilépése ellenere is megtarthatja az Európai Parlamentben betöltött alelnöki tisztségét.


„Az Európai Parlament megválasztott alelnökeként 2 millió magyar szavazópolgár akaratából, közel 10 millió roma európai képviselőjeként felelősséggel tartozom közösségeimért. A COVID járvány okozta súlyos gazdasági, szociális és egészségügyi válságban elengedhetetlen a képviselet folytonossága és a legmagasabb szintű érdekérvényesítés. Mandátumom hátralevő részében továbbra is a leghátrányosabb helyzetűek és a legkiszolgáltatottabbak érdekei védelmében európai szinten folytatom munkámat, mint alelnök” – írta ki Járóka Lívia Facebook-oldalára kedden.

Járóka Lívia 2009-ben az Európai Néppárt választási kampányának egyik arca volt egy 25 milliós példánsázmú DVD-n. Az Európai Néppárt ekkor őt tartotta legalkalmasabbnak arra, hogy közelebb hozza a lehetséges választókhoz azokat az értékeket, amelyekre a néppárt kampánya épült: a családot, a jólétet, a biztonságot és a szolidaritást. 2013-ban elnyerte az Európai Parlament „Az év képviselője” díját „igazságosság és alapvető jogok” kategóriában, 2016-ban pedig Wallenberg díjat kapott. A Fidesz távozásával a képviselőnő Néppártban betöltött pozíciói is automatikusan megszűntek.

Járóka Líviát 349 szavazattal 2019. július 3-án választották be az Európai Parlament 14 alelnöke közé. A Fidesz Európai Néppártból való távozása után ezt a tisztségét megtarthatta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések