Többféle változata is ismert a carbonara spagettinek, de egy közös mindenképpen van bennük: tejszín egyikbe sem kell.
Ha a carbonara spagettiről neked is valamilyen sonkás-tejszínes tésztaétel jut az eszedbe, van egy rossz hírünk: ennek semmi köze a carbonarához. Füstölt szalonna, tojás és valamilyen kemény olasz sajt nélkül viszont elképzelhetetlen a finom fogás. Legjobb, ha tojás nélküli durumtésztából készíted, az tudja ugyanis legjobban felvenni a szószt.
Hozzávalók:
👉 30 dkg durum spagetti
👉 15 dkg reszelt parmezán
👉 10 dkg szalonna
👉 3 db tojássárgája
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 0.5 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, és az olívaolajon pirítsd meg. A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd össze a reszelt parmezánnal, sózd és borsozd, és hintsd meg kevés szerecsendióval.
A főtt tésztát öntsd rá a pirított szalonnára, a lángot közben ne zárd el alatta. Keverd össze, majd rakd hozzá a sajtos tojást. Néhány másodpercig kevergesd, amíg a tojás kicsit megszilárdul, ekkor azonnal zárd el a lángot, nehogy rántottává süljön. A tetejét ízlés szerint szórd meg aprított petrezselyemmel. Azonnal tálald, melegítve nem az igazi.
0 Megjegyzések