A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A narancsos répatorta bögrés változata: ennek tényleg nincs répaíze


Nincs húsvéti készülődés répatorta nélkül. Az íze csodás, naranccsal pedig még különlegesebb. Nem maradhat le róla a mascarpone sem.


Ha már tervezed a húsvéti menüt, nehogy kimaradjon belőle a nálunk is nagyon kedvelt répatorta! Ezzel a recepttel igazán egyszerű dolgod lesz, hisz a hozzávalókat bögrével is kimérheted. Ne izgulj, ebben nem fogod érezni a répa ízét. Készítheted tortaformában vagy tepsiben is, a tetejét pedig díszítheted marcipánból készült nyuszikkal, répákkal.

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához
👉 2 bögre reszelt répa
👉 1.25 bögre liszt
👉 1 bögre cukor
👉 0.5 bögre olaj
👉 0.5 bögre dió
👉 3 db tojás
👉 1 db narancs
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 csipet só

A krémhez
👉 30 dkg mascarpone
👉 5 dkg vaj
👉 5 dkg porcukor
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A répát pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le. A lisztet szórd egy tálba, vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. Üsd egy másik edénybe a tojásokat, majd habosítsd az olajjal és a kétféle cukorral. Forgasd hozzá a répát, majd a lisztes keveréket is. Végül mehet hozzá a narancs reszelt héja és frissen facsart leve.

Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, majd 180 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, biztosan elkészült.

A krémhez a mascarponét keverd ki jó alaposan gépi habverővel a vajjal, a cukorral és a vaníliával, majd kend a süti tetejére, esetleg félbe is vághatod, és megtöltheted vele. Díszítsd a répatortát kedved szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések