A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A gyermekvédelmi intézményekben is látogatási tilalom lép érvénybe


Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap délelőtt a Facebook-oldalán nyilvános közleményben jelentette be, hogy a holnaptól érvényes korlátozások a magyarországi gyermekvédelmi intézményeket is érintik.


A bejelentett szigorítások értelmében az országos tiszti főorvos április hetedikéig a gyermekvédelmi intézményekben és a javítóintézetekben is intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el.


Az államtitkár kifejtette, csak az intézmények által szervezett szabadidős program miatt, vagy indokolt esetben az intézményvezető külön engedélyével lehet elhagyni ezeket az intézményeket az ott nevelt gyermekeknek, szigorúan betartva a fertőzés elleni védekezés egyéni szabályait, a távolságtartást és a védőeszközök megfelelő használatát.

Fülöp Attila hozzátette, hogy

a bentlakásos szociális intézményekre vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben maradnak, ezért ezekben az intézményekben a szabályok változatlanok.


A hétfőtől elrendelt, személyes megjelenést igénylő szolgáltatásokra vonatkozó szigorítás a szociális szolgáltatásokra nem vonatkozik.

‼️ Intézmény elhagyási és látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben ‼️ ➡️ A kormány 2021. március 4-én...

Közzétette: Fülöp Attila – 2021. március 7., vasárnap

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések