A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

117 milliárdnyi vagyont lapátolt ki a költségvetésből a főváros vezetése


A főváros balliberális vezetése alig több mint egy év alatt 117 milliárd forintnyi vagyon „lapátolt ki” az önkormányzat költségvetéséből, miközben semmilyen fejlesztés nem történt – jelentette ki a Volner Párt elnöke hétfőn Budapesten.


Volner János a Városháza előtt megtartott sajtótájékoztatón

arra kérte az Állami Számvevőszéket, hogy indítson vizsgálatot a vagyonvesztés okának kiderítése érdekében, és a Volner Párt is „utánajár az eltűnő közpénznek”.


Kifejtette: 2019. október 17-én 160 milliárd forintnyi vagyona volt állampapírban a fővárosnak, 2021. február 22-én viszont már csak 43 milliárd forint volt az állampapírvagyon; ugyanakkor ha levonjuk ebből az összegből azt a 31 milliárd forintot, amennyivel 2019-hez képest 2020-ban kevesebb iparűzési adó folyt be a főváros költségvetésébe, akkor is több mint 80 milliárd a vagyonvesztés mértéke.

Eközben ebben az időszakban semmilyen fejlesztés nem valósult meg a főváros büdzséjéből, ami fejlesztés történt Budapesten, azt a kormány finanszírozta – mondta a politikus.

Hangsúlyozta, hogy már tavaly februárban 82 milliárd forint állampapírvagyon felhasználásával tervezte a főváros vezetése a költségvetést. Még nyoma nem volt a válságnak, már elhatározták, hogy a pénzt fel fogják élni – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva úgy vélekedett:

a Jobbiknak máig nem sikerült megszabadulnia a „virtigli neonáciktól”. Ezért nem csodálkozik Jakab Péter pártelnök azon nyilatkozatán, hogy a Jobbik újra azt a Biró Lászlót indítaná a tiszaújvárosi körzetben az országgyűlési választáson, aki dehonesztáló jelzőkkel illette a zsidóságot.


Szintén kérdésre válaszolva Volner János ésszerűnek nevezte, hogy a kormány az uniós beszerzés mellett alternatív forrásokból is beszerez vakcinákat, mert ez emberéletekben mérhető előny. A baloldal részéről pedig minden olyan kísérlet, ami az oltás ellen agitál, „gyilkossági kísérletnek értékelendő”.

Gusztustalan, hogy a baloldali képviselők emberéletek árán próbálnak politikai előnyhöz jutni – fogalmazott a politikus, független parlamenti képviselő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések