Egy év szabadságvesztésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélt a Siófoki Járásbíróság egy 36 éves siófoki nőt, aki magát ÁNTSZ dolgozónak adta ki, s így próbált átverni egy vállalkozót.


A siófoki nő azt állította a férfinek, hogy a koronavírus koronavírus elleni vakcinát, illetve a sértett vállalkozásának telephelyein helyiségek fertőtlenítését kell megrendelni, ellenkező esetben a vállalkozást bezárják. A vádlott a vakcinák és a fertőtlenítés ellenértékét 5 millió forintban határozta meg.

A vádlott gyorsan rájött, hogy csalóval van dolga. Ezért azt mondta a nőnek, hogy indul a bankba, ehelyett azonban a rendőrségre ment, feljelentést tenni.

A Siófoki Járásbíróság 1 év szabadságvesztés büntetést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki egy 36 éves siófoki nővel szemben csalás bűntettének kísérlete miatt. A járásbíróság ítéletével szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be, a vádlott és védője 3 napot tartott fenn nyilatkozata megtételére, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.