A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönben maradhat a drogdíler, aki egy Nógrád megyei fesztiválon akart kábítószert árulni


A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves budapesti férfi ellen, aki kábítószert akart árusítani egy Nógrád megyei fesztiválon, de a rendőri ellenőrzés ezt meghiúsította.


Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk egy 20 éves budapesti férfi nagy mennyiségű kábítószert akart értékesíteni. A táskájában találtak kábítószergyanús anyagokat a balassagyarmati rendőrök.

A körzeti megbízottak 2020 augusztus 30-án éjszaka a Magyarnándor és Becske közötti útszakaszon ellenőriztek egy személygépkocsit és az abban utazókat. A rendőrök a 20 éves utas vállán lévő táskában többfajta és nagyobb mennyiségű kábítószergyanús anyagot, tablettát, kristályt, port, zöld növényi törmeléket, valamint ezek terjesztéséhez, csomagolásához szükséges eszközöket és készpénzt találtak, amelyet lefoglaltak.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi utasa volt annak a járműnek, melyet Becske környékén rendőri ellenőrzés alá vontak. Táskájából különféle kábítószerek – amfetamin, MDMA, kannabisz és LSD – kerültek elő, a drogokat a közeli zenei rendezvényen akarta eladni. A férfit drogtesztje kimutatta, hogy az intézkedés előtt kokaint és amfetamint is fogyasztott.

A letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolta meg. Vádiratában szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze őt az eljárás során keletkezett 1.141.239 Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bűnismétlés megakadályozása érdekében a vádlott az elsőfokú eljárás befejezéséig maradjon letartóztatásban.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz ítéletet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések