A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vascsővel ütötték testvérüket a jászkiséri fivérek


A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt egy jászkiséri testvérpár ellen súlyos testi sértés bűntette, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt.


A vádirat szerint a fivérek (26 és 29 évesek) 2020. augusztus 6-án délelőtt, Jászkiséren meglátták a településen autóval közlekedő, mindkettőjükkel haragos viszonyban álló testvérüket.

Az idősebb testvér, amikor haragosa a személyautóval elhaladt mellette, egy 140 cm-es vascsővel bezúzta a jármű első szélvédőjét. Ennek következtében a sértett által vezetett autó a közelben álló ház betonalapjának ütközve megállt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Ekkor a vádlottak a vascsővel és egy 120 cm-es szerszámnyéllel összeverték a sértett férfi autóját, betörték annak szélvédőit, több helyen behorpasztották a tetőt és a sárvédőt, összetörték a műszerfalat is. Az autóban 614.000 forint kár keletkezett.

Az autóból kiszálló sértettet sem kímélték testvérei.

A vascsővel és a szerszámnyéllel több esetben megütötték őt, ennek során eltörték a sértett védekezésül felemelt alkarját.


A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az erőszakos bűncselekmények miatt már korábban is büntetett testvérpárt börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtsa, és határozott időre tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben első fokon a jászberényi Járásbíróság dönt majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések