A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek a nő ellen, aki „elfelejtkezett a fához kötözött kutyáiról”


Elköltözött, majd sorsukra hagyta az állatokat – írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.


Az asszony – akinek az ügyéről már korábban mi is hírt adtunk – 2020. október elején költözött el hajdúdorogi otthonából a szintén Hajdúdorogon élő rokonaihoz, a házának udvarán tartott három kistermetű kutyát azonban hátrahagyta, azokat nem gondozta tovább, és más személyt sem bízott meg az állatok ellátásával. Az asszony a kutyákat a nyakörvüknél fogva láncra kötötte, így azok sem élelemhez, sem folyadékhoz nem tudtak hozzájutni.

A vádlott magatartása következtében két kistermetű kutya elpusztult, míg a harmadik alultáplált 7-8 hónapos kutyát az egyik állatvédő alapítvány segítői 2020. november 9-én megtalálták, kiszabadították, majd állatorvoshoz vitték. Megfelelő ellátás hiányában ez az állat is elpusztult volna.

A vádlott szándékos magatartásával az állatoknak indokolatlan fájdalmat és szenvedést okozott, továbbá megszegte az állattartókra vonatkozó jogszabályi kötelezettségeket.

Az asszony a nyomozás során beismerte tettét.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a nő ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések