Egy nagyon egyszerű Toszkán csirke recept, ami tökéletes ebédre és vacsorára is. Könnyen elkészíthető, ezért remek választás ha nincs kedved órákig a konyhában ácsorogni. A gombás csirke elkészítését a videóban megtekintheted.


Hozzávalók:

👉 étolaj,
👉 vöröshagyma,
👉 csirkemell,
👉 gomba,
👉 só,
👉 bors,
👉 víz,
👉 fokhagyma,
👉 paradicsompüré,
👉 citromlé,
👉 oregánó,
👉 főzőtejszín,
👉 paradicsom,
👉 petrezselyemzöld,
👉 reszelt sajt.

Elkészítés:

A hozzávalók mennyisége attól függ, mekkora adagot szeretnénk készíteni. A videóban látható mennyiségekből két nagy adag Toszkán csirke lesz.

A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, majd a gombát. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a paradicsompürét, citromlével ízesítjük, főzzük egy kicsit. Oregánót adunk hozzá és hozzáöntjük a főzőtejszínt. Mikor megfőtt, felszeletelt paradicsommal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük, megszórjuk reszelt sajttal. Összekeverjük és már kínálhatjuk is. Penne tésztával tálalva fenségesen finom.