A kedvenc levesünk, mert sok benne a zöldség és a húsgombóc, így nagyon laktató és ízletes!
Hozzávalók:
👉 30 dkg darált sertéshús
👉 5 dkg rizs
👉 1 tojás
👉 3 sárgarépa
👉 1 fehérrépa
👉 1 kisebb zellergumó
👉 2 burgonya
👉 1 vöröshagyma
👉 1 tyúkleveskocka
👉 1 csokor petrezselyemzöld
👉 1,5 dl tejföl
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál ecet
👉 só, bors
👉 olaj
Elkészítése:
A hagymát felvágjuk és kevés olajban megdinszteljük, a zöldségeket is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük. A húst és a rizst összekeverjük a tojással, sózzuk és borsozzuk, masszát gyúrunk belőle. Amikor a leves már forr, óvatosan beleengedjük a húsgombócokat. Majd a felkockázott burgonyát is beletesszük és lassú tűzön főzzük. A tejfölt és a lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a leveshez, még 1-2 percig főzzük és levesszük a tűzhelyről. Az ecetet belekeverjük, megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel és tálalhatjuk.
0 Megjegyzések