A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Targoncával emelte fel kollégája, több métert zuhant egy férfi Szarvason


Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a szarvasi ügyészség és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy büntetlen előéletű 44 éves helyi férfival szemben, akinek szabályszegő magatartása miatt egyik kollégája súlyosan megsérült.


A férfi és munkatársa a vádbeli időszakban egy cég szarvasi telephelyén dolgoztak karbantartóként, ahol munkakörükhöz igazodó munkavédelmi oktatásban is részesültek. Még 2019 augusztus 23-án a sértett az egyik ipari tartálynál túlfolyást észlelt. Miután ezt jelezte munkatársának, közösen úgy döntöttek, hogy a gyorsabb hibaelhárítás érdekében egy emelővillás targoncára raklapot helyeznek, amelyre a sértett feláll és társa a targoncával felemeli, hogy elhárítsa a hibát.

 A sértett, aki védősisakot nem viselt, 2,9 méter magasságban megcsúszott a nedves raklapon, megkapaszkodott a javítandó tartályban, amelynek konzoljai azonban kiszakadtak, így végül a földre esett


és súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket – kulcscsont-törést, bordatörést, tüdőzúzódást – szenvedett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések