A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlávik János szerint aggasztóak a magyar adatok


Szlávik János az Inforádió Aréna című műsorának vendége volt. A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa szerint a brit mutáns terjedése okozhatja a koronavírus-fertőzöttek számának növekedését.


Emelkedik a fertőzöttek száma, az oltások jelenleg még nem játszanak jelentős szerepet - mondta kérdésre válaszolva a főorvos. Magyarországon egyelőre nem kapta meg annyi ember az oltást, hogy kimondhassuk: a fertőzöttek száma csökkenni fog - magyarázta.

Az esetszám emelkedésében a brit mutánsnak van szerepe


- vélekedett. Ez ugyanis jobban terjed a közösségben.

A kórházba kerülő és az intenzív osztályon kezelt esetek száma emelkedik, ami aggasztó, hiszen a legutóbbi időkben ez még csökkenésnek indult


- mutatott rá.

Szlávik János a rádióműsorban hangsúlyozta: a kórokozó nagy mértékben változik, folyamatosan fedeznek fel újabb változatokat, amelyek ráadásul különböző tüneteket is okoznak.

Az oltások hatására Izrael példáját hozta fel, szerinte ugyanis már az első adag vakcina kifejthet hatást. Izraelben például van néhány ezer új fertőzött minden nap, de alig kerülnek kórházba és alig halnak meg, mert a lakosság jó része be van oltva - fogalmazott. Magyarország még nem tart itt, ezért vigyázni kell az időskorúakra.

A teljes adás itt megtekinthető:


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések